A gyógyuláshoz a pihenés egy elengedhetetlen tényező. Érthető, hogy a mai rohanó világban a munkahelyen számtalan elvégzendő feladat van, aminek soha nincs vége, a gyerekeket iskolába, óvodába kell vinni, délután pedig kezdődik a második műszak, a különböző szakkörök, a gyerekek szállítmányozása és a vacsora készítés. Mégis, nátha és megfázás esetén is hasznos tud lenni 1-2 nap pihenő otthon, a lehető legstresszmentesebben. Sokszor elképzelhetetlennek tűnik a megfázás gyógyítása 1 nap alatt, de egy pörgősebb időszakban van hogy egy nap alatt kell megoldani, hogy jobban legyünk. A nátha ellen házilag bevált praktikákat is alkalmazhatunk, nekünk a következő tippjeink vannak a megfázás enyhítésére:

Aludjunk sokat, találjunk olyan elfoglaltságot, amihez nem szükséges túl sokat mozogni, legyen ez akár egy keresztrejtvény vagy egy jó könyv olvasása, esetleg valami izgalmas sorozat, amiből most jöttek ki a legújabb részek. Igyunk minél több folyadékot, alvás előtt meleg teát, ami jót tesz a toroknak is. Bújjunk meleg zokniba, puha takaróba így a közérzetünk is jobb lesz. A szellőztetésről sem szabad megfeledkezni, minimum kétszer szellőztessük azokat a helységeket, ahol tartózkodunk. Az állandó orrdugulás megszüntetése érdekében lehet illóolajat is párologtani, ami kellemes környezetet is teremt a relaxációhoz. Nátha és megfázás esetén nagyon jól tud esni egy tányér meleg leves. Ne feledkezzünk el a folyadék fogyasztás mellett az étkezésre is figyelni, hogy ne fogyjunk ki az energiából.

Közben pedig ne feledkezzünk el a gyógyulást segítő egyéb eszközökről, mint egy kanál méz a kaparó toroknak, orrcsepp vagy orrspray, ami lehetővé teszi, hogy minél előbb kitisztuljon az orrunk és még a sebgyógyulást is elősegítik.

Bár nehéz elképzelni, hogy a megfázás gyógyítása 1 nap alatt megtörténhet, de ha egy enyhébb nátháról van szó, talán a tünetek a pihenés hatására valóban mérséklődnek.