A Polpharma a legnagyobb lengyel gyógyszer- és gyógyszerhatóanyag-gyártó cég. Az 1935-ben alapított vállalatot 2000-ben kizárólag lengyel tőke bevonásával privatizálták, amely ezt követően dinamikus fejlődésnek indult és nagymértékű befektetésekbe kezdett. Mára a cég egy nemzetközi gyógyászati/gyógyszeripari szereplővé vált, amely Kelet-, és Közép Európában, a Kaukázusokban és Közép Ázsiában is jelen van. Lengyelországban és a nemzetközi piacokon hozzávetőlegesen 7500 emert foglalkoztat.

A Polpharma csoport részlegei:

Polpharma Pharmaceutical Works
2 termelőüzem Lengyelországban – Starogard Gdański és a Varsó közeli Duchnice
Polpharma Trade Office
Varsói székhelyű (Lengyelország), a kereskedelmi és marketing tevékenységekért felelős
Medana
Lengyel gyógyászati cég, Sieradzban lévő üzemmel
Polfa Warszawa
az egyik legnagyobb lengyel gyógyszergyártó cég, termelő üzemmel Varsóban és Nowa Debaban (Sanfarm)
Akrikhin
Az egyik legnagyobb orosz gyógyászati cég
Chimpharm
A vezető helyi gyógyszergyártó Kazahsztánban

A Polpharma cégnek leányvállalatai vannak Litvániában, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Azerbajdzsánban és Üzbegisztánban. Stretégiai együttműködést folytat a szabadalom-átadás területén a spanyol Farmaprojects-szel. A Polpharma termékek több, mint 50 országban kaphatók. A Polpharma csoport portfóliójában 600 termék van, és további 400 felvétele folyamatban van. A cég vényköteles termékek és a fekvőbeteg-ellátásban használatos gyógyszerek széles skáláját gyártja.Specialitása a kardiológiai, emésztő- és idegrendszeri gyógyszerek gyártása, de foglalkozik recept nélkül kapható készítmények gyártásával is. A cég most jelenik meg a biogyógyszerek piacán úgy, mint más cégek partnere, de úgy is, mint saját biogyógyszereket kidolgozó, saját tudományos-kutató műhelyeket létrehozó cég.

A termelés a Helyes Gyártási Gyakorlat (GMP) követelményeinek megfelelő legmodernebb üzemekben zajlik. A cég a legmodernebb technológiákat alkalmazza, amelyek garantálják, hogy a gyógyszerek biztonságosak, és garantálják az alkalmazottak és a környezet biztonságát is. A Polpharma folyamatosan, biztonságosan és hatékonyan vezet be új, a páciensek elvárásainak megfelelő gyógyszerészeti megoldásokat. 2011-ben a cég első helyet ért el a Lengyel Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézete által közzétett, leginnovatívabb lengyel cégek rangsorában.

A Polpharma mottója: Emberek az emberekért. A szociális érzékenység a cég stratégiájának szerves részét képezi. A gyógyszerek minőségét és a páciensek biztonságát a Polpharma első helyen kezeli. A cég tevékenységét a természetes környezettel szembeni gondosság jellemzi. A Polpharma több szociális és oktatási programot is foganatosít és előtérbe helyezi az egészséges életmódot. 2001-ben, a legérdekesebb gyógyszeripari és orvostudományi kutatási projektek támogatására létrejött a Polpharma Tudományos Alapítvány.